Pembangkang Mimpi Siang Hari Mahu Azizah Jadi PM – Zahid | mStar

Gambar program :

Berita :

KAJANG: Pakatan pembangkang disifatkan sebagai bermimpi di siang hari apabila bercita-cita mahu mengangkat Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai Perdana Menteri jika mereka berjaya membentuk Kerajaan Persekutuan.

Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, perkara itu adalah mustahil kerana Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) bukanlah penentu kepada peralihan kuasa.

“Mereka jangan mimpi di siang hari,” katanya ringkas kepada pemberita selepas menghadiri majlis sejenak bersama warga polis dan Perkep Selangor di IPD Kajang di sini, Sabtu.

Beliau mengulas mengenai kenyataan Penasihat DAP, Lim Kit Siang ketika ceramah pelancaran Reformasi 2.0 pada Jumaat malam yang memberi jaminan bahawa pakatan pembangkang mahu melantik Wan Azizah sebagai Perdana Menteri Malaysia wanita pertama.

Kata Lim, pakatan pembangkang bersetuju menjadikan isteri kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim itu sebagai Perdana Menteri jika berjaya kembali ke arena politik dan memenangi PRK DUN Kajang yang akan diadakan pada Ahad.

Selain itu Ahmad Zahid yang juga Menteri Dalam Negeri berkata, beliau yakin pengundi DUN Kajang akan memilih calon Barisan Nasional (BN), Datin Paduka Chew Mei Fun.

“Saya nampak sokongan sangat positif…pengundi menunjukkan minat bahawa mereka inginkan perubaha.

“Perubahan kerana sejak PKR menang di sini sejak 2008 dan sehingga PRU yang lalu, mereka gagal melaksanakan manifesto yang dijanjikan,” katanya.

http://www.mstar.com.my/berita/berita-semasa/2014/03/22/pembangkang-mimpi-siang-hari/

Advertisements

Leave a comment

Filed under Isu Semasa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s